Café Biograf Spillested

KR. 275 / 250 + GEBYR

Køb billet

Cæcilie Norby’s “European Sisters in Jazz”

Stjerner fra den europæiske jazz-elite

lør 16 mar 2019 kl. 21:00

Cæcilie Norby er ubetinget Danmarks største jazzsangerinde og fremstår som en af de toneangivende og mest anmelderroste sangerinder på den Europæiske jazzscene med en stribe udgivelser på det tyske ACT Label. Norby har tidligere modtaget flere guldplader for sine albums på det legendariske Blue Note Label.

Hver enkelt på holdet bag Cæcilie Norby’s sprit-nye “European Sisters in Jazz” album er stjerner fra den europæiske jazz-elite, som har markeret sig som toneangivende innovatører på hvert sit instrument.

Med sig har Cæcilie og de prominente damer en pose spændende kompositioner af seneste årtiers mest fremtrædende komponister – som bl.a. tæller  Nina Simone, Joni Mitchell, Kate Bush, Rickie Lee Jones, Abbey Lincoln og Carla Bley samt helt nyt originalmateriale.

Konstellationen i European Sisters in Jazz er:

Den italienske piano virtuos og komponist Rita Marcotulli (IT) som siden 1980’erne har samarbejdet og indspillet med jazz kyrofæer som Pat Metheny, Chet Baker og Billy Cobham.

Polakken Dorota Piotrowska (PL) er uover sit malende og unikke trommespil, højt anerkendt for sine kompositioner, som hun har turneret ivrigt med i USA og Europa.

Bassist Lisa-Rebecca Wulff (DE) er fra Hamburg og holdets yngste. Kun 38 år og midt i en stor karriere. Med afsæt i det præstigefyldte tyske NDR Big Band har hun bla turneret med Nils Landgren og Bob Mintzer.

Den norske trompetist Hildegunn Øiseth (NO), som i mange år har boet i – og ladet sig inspirere af musik fra Afrika, Asien og Mellemøsten.