Café Biograf Spillested

KR. 180 / 130 + GEBYR

Køb billet

BROR GUNNAR JANSSON (S)

Fantastisk performer med et fedt materiale

lør 13 apr 2019 kl. 21:00

Svenske Bror Gunnar Jansson er en blues-enmandshær, der kombinerer de mest beskidte og støvede dele af de tidlige blues-genre med et stænk nordisk tristesse til en helt unik blues-stil, hvor det er guitaren, den gode sang og en taktfast tromme, der er hovedkomponenterne – alt sammen spillet af én mand.    

Den svenske multi-instrumentalist og enmandsbandet Bror Gunnar Jansson (sang, guitar, og trommer) ligger vejen forbi Tobaksgaarden til en blues koncert, der uden tvivl vil løfte taget og ryste et gulvbræt eller to løse.

På trods af sin unge alder har Bror Gunnar Jansson allerede udsendt flere albums og spillet et hav af internationale koncerter siden 2012, hvor Jansson debuterede med det selvbetitlede album Bror Gunnar Jansson, der blev fulgt op af albummet Moan Snake Moan i 2014. Senest har Jansson udgiver albummet And The Great Unknown, Part I & II i 2017, og der er ligeledes et nyt album på vej i efteråret 2019.      

Bror Gunnar Janssons tilgang til blues-musik ligger sig delvist op ad den tidlige blues-spillemands-tradition fra Mississippi-deltaet, hvor en enkel spillemand alene både sang, spillede og trampede sig gennem numrene – som de fleste kender det fra de tidlige optagelser af Robert Johnson.

Ligeledes trækkes Jansson på den minimalistiske, men kraftige, lyd og den let-forvrængede guitar fra den tidlige Texas blues, som mange nok kender bedst fra Lightning Hopkins, samt den rå lyd fra Detroit-bluesen a lá John Lee Hooker. Og så er der selvfølgelig alt det, som ikke passer ind i genre-kasserne: Ennio Morricone riffs, en snert af soul, og den særlige nordiske tristesse. Samlet set betegner Jansson selv blandingen som ”mørk sydstats-gotisk-motor-blues og svensk ‘mindre er mere‘ æstetik.

Janssons tilgang til blues’en er dog helt sin egen, og rækker langt ud over at blot at være en historisk pastiche over den tidlige blues-musik. Udover at være en fremragende musiker, så er Bror Jansson ligeledes en talenteret sangskriver, der performativt leger med forskellige fortællestemmer og fiktive personer i sine sangtekster, som binder Janssons albums sammen til et fortællende hele.

Koncerten på Tobaksgaarden er den eneste koncert, som Janssons spiller uden for København – så gå ikke glip af at opleve vital og aktuel blues i de hel rigtige intime omgivelser i Assens, hvor man kan komme helt tæt på Bror Gunnar Janssons fantastiske musik og stemme.