Café Biograf Spillested

KR. 200 / 150 + GEBYR

Køb billet

Bisse

En solo-aften med Bisse

fre 13 sep 2019 kl. 20:00

Tobaksgaarden har for tredje gang fornøjelsen af at have anmelderroste Bisse på scenen; denne gang med en intim solo-optræden, hvor man kan komme helt tæt på Bisses sang- og tekstunivers.

Den kompromisløse musiker og lyriker Bisse påbegyndte i januar 2019 soloturneen Tanmaurk-Revyen, hvor de karakteristiske synthesizerflader, dobbelte trommesæt og symfoniske orkestreringer er blevet udskiftet med en begrænset instrumentering, der til gengæld giver mulighed for at komme helt ind under huden på Bisses kompositioner og tekster. Taumark er ligeledes titlen på Bisses niende album, der samtidig sætter punktum for hans Danmarks-trilogi (der yderligere inkluderer værkerne Højlandet og 19.6.87), der er en moderne musikalsk-lyrisk danmarkskrønike, eller snarere en Danmarks-revy, hvor danskhedens selvforståelse undersøges og udfordres.

Bisse er musikalsk svær at sætte i bås eller genrebestemme, da hans virke over de sidste fire år har kastet hele ni meget forskellige udgivelser af sig, der hver især arbejder med et meget bredt spektrum af musikalske virkemidler, som spænder over dronende synth-pop, den danske rock-tradition, samt blæser- og strygersektioner. Lyrisk- og vokalmæssigt er Bisse flere gange af musikpressen blevet sammenlignet med en tidlig C.V. Jørgensen, både hvad angår stemmeføring og den ordlegende strøm af frie vers, der skarpt dissekerer både samfundsmæssige og menneskelige problemstillinger.

Bisse er uden tvivl en af kongerigets mest aktive og nytænkende sangskrivere, hvilket har ledt til velfortjent anderkendelse fra den danske musikpresse, der endnu ikke har givet ham en dårlig anmeldelse. Ligeledes modtog Bisse i 2017 hele fire Steppeulv-priser for henholdsvis: årets album, årets sang, årets tekstforfatter og årets komponist.

På Tobaksgaarden kan vi ikke skjule vores begejstring over igen at have Bisse på plakaten, og vi anbefaler, at man stifter bekendtskab med en de mest originale danske sangskrivere og alternative populærkomponister, som Danmark har kunne bryste sig af i mange år.

Tobaksgaardens interview med Bisse kan læses under sladderspalten

 

****** NY DATO ******

 

AFLYSNING

Det er med stor beklagelse, at vi må aflyse planlage koncert 25. april med BISSE.

Thorbjørn (Bisse) kom desværre galt afsted med en motorsav. Så hånden er i gips i en måned.

Den planlagte koncert er derfor udsat til fredag den 13. september 2019.

Alle der har købt billetter til den planlagte koncert kan således benytte de købte billetter til koncerten den 13. september.

Vi skal hilse fra Thorbjørn og undskylde mange gange – han er ikke stolt af situationen.