Café Biograf Spillested

-

Tirsdagsuniversitetet

tirs 19 sep 2017 kl. 9:30

Tirsdagsuniversitetet. ”Hvad behar’”? Jo, for det, der før hed folkeuniversitetskursus/formiddagskursus/formiddagsforedrag/eftermiddagsforedrag/aftensforedrag – hedder nu bare Tirsdagsuniversitetet.

Tirsdagsuniversitetet åbner sine aktiviteter i det kommende semester med formiddagskursus i nordisk litteratur fortsætter de følgende 12 tirsdage.

Yderligere er der forberedt følgende foredrag: Et om Sigrid Undset. et om Halldor Laxness og et om de islandske sagaer.

Tilmelding til litteraturkursus om tirsdagen sker til Hans Björnsson, tlf. 64 73 31 70 eller på mail hjb@smilemail.dk. Alle spørgsmål til Tirsdagsuniversitetets aktiviteter rettes til Hans Björnsson.

Tirsdagsuniversitetet byder også på en spændende udflugt til grænselandet.

Onsdag den 11. oktober klokken 8.30 kører vi i bus mod grænsen. Vi nyder medbragt morgenmad undervejs. Første ophold er ved Valdemarsmuren og den nylige udgravede Valdemarsport. Yderligere vil vi besøge det lille museum, som befinder sig ved muren, og her i disse omgivelser kan vi muligvis finde en regnfri plet, hvor vi kan nyde vores medbragte frokost.
Fra muren kører vi til Gottorp Slot. Her får vi en ledsaget tur gennem slottet, og hvis vi ikke har spist vores frokost, så finder vi den førnævnte regnfri plet her.

Fra Gottorp Slot kører vi til Christianslyst, hvor vi bliver indkvarteret. Efter imdkvarteringen mødes vi i havestuen. Her nyder vi en læskende drik og kage. Klokken 18 spiser vi. Efter spisningen gør vi, hvad vi har lyst til indtil klokken 20, hvor vi i pejsestuen bliver underholdt med et lærerigt foredrag af Sigfred Mattlock, tidligere redaktør på Der Nordschleswiger.

Torsdag den 12. oktober klokken 8 spiser vi morgenmad. Efter morgenmaden smører vi madpakker og klokken 9.30 kører vi til Hedeby. Her spadserer vi på skansen og nyder udsigten til vikingelandsbyerne og Slienn. Vi besøger museet og her nyder vi vores frokost. Fra museet kører vi til Schleswig, hvor vi spadserer til Holms kvarter og besøger domkirken, hvorefter vi nyder vores frihed et par timer. Klokken 18 spiser vi aftensmad på Christianslyst. Klokken 20 mødes vi i pejsestuen, og her får vi et foredrag af Claus Jensen fra Grænseforeningen.

Fredag den 13. oktober klokken 8 spiser vi morgenmad, tømmer værelserne for vores ejendele og kører fra Christianslyst klokken 10. Vi kører til Assens venskabsby Tarp. Her lader vi os overraske, hvorefter vi fortsætter mod Assens med stop i en grænsebutik og et lille stop på Skamlingsbanken. Vi burde være i Assens ikke meget senere end 17.30.

Udover turen til grænselandet har vi en tur på beding til Selma Lagerlöfs Sverige.

Og nu tænker du selvfølgelig – hvad koster det at deltage i Tirsdagsuniversitetets aktiviteter? Og det er jo nemt nok at svare på: du dividerer bare antal deltagere i aktivitetens totalpris. Det gør for eksempel at turen til grænselandet koster ca. 1800 kr, hvilket forudsætter, at der er 35 deltagere. Inkluderet i denne pris er bustransport, morgen- og aftensmad, 2 overnatninger, guider og foredragsholdere.

Tilmelding og betaling til turen til grænselandet kan ske på informationsmøde i Cafe Tobacco i Tobaksgården fredag den 15. september klokken 14. Tilmelding kan også ske til Marianne Pedersen, tlf. 25 70 68 80, eller til Hans Björnsson, tlf. 64 73 31 70.

Tilmelding til litteraturkursus om tirsdagen sker til Hans Björnsson, tlf. 64 73 31 70 eller på mail hjb@smilemail.dk. Alle spørgsmål til Tirsdagsuniversitetets aktiviteter rettes til Hans Björnsson.