Café Biograf Spillested

Gratis

-

Talkshow med Åkerman

Åkerman-udstilling i Tobaksgaarden forlænges

lør 20 jan 2018 kl. 16:00

Billeder siger ofte mere end ord – det samme kunne man fristes til at sige om besøgstallet på Åkerman-udstillingen i Tobaksgaarden, som har løbet over hele december måned.

 

Kulturchef Lasse Tajmer oplyser, at omkring 2000 mennesker har besøgt portrætudstillingen, og det er helt enestående! Mogens Lykke fik ideen til udstillingen og portrætfotograf og kunstner Ruth Åkerman, (87 år), nikkede ja til ideen, men troede ikke helt på den faktiske succes. Igennem LokalAvisen Assens søgte man efter private portrætfotografier, og det blev til næsten 500 portrætter, store som små.

Det er Ruth Åkermans virke igennem 43 år som topprofessionel portrætfotograf der danner grundlag for den fornemme udstilling.

-Det er dejligt at ”pigen” kan genopleve skønne minder, udtaler Mogens Lykke. Den ”pige” skylder vi al ære og respekt.  Og tak for det! Et stykke kulturhistorie som Assens kan tage med sig ud i al fremtid.

Med den store publikumstilstrømning der har været, har Lasse Tajmer besluttet at forlænge udstillingen til og med lørdag den 20. januar, hvor Ruth Åkerman vil være tilstede. Her vil Ruth Åkerman sammen med Mogens Lykke i et talkshow kl. 16.00 fortælle om tilblivelsen og oplevelsen med fotooptagelser igennem 43 år i Assens.

-Jeg håber på, at alle som har indleveret fotos har forståelse for, at vi forlænger udstillingen og samtidig møder op til afslutningen på en fantastisk oplevelse, udtaler Mogens Lykke der ønsker at afslutte udstillingen med en stor cadeau til Ruth Åkerman.

Efter talkshowet trækkes der lod om et gavekort på kr. 400 til Cafe Tobaksgaarden blandt alle de mange svar, som er indleveret under udstillingsperioden.

I anledning af afslutningen på en oplevelsesrig udstilling byder Tobaksgaardens køkkenchef Alice Kühnel på dejlig hjemmelavet æggekage fra kl. 17.30 til en særlig pris af kr. 99. Bordreservation vil være en god ide og gøres på 64 71 20 31 eller cafe@tobaksgaarden.dk