Café Biograf Spillested

Kr. 100 + GEBYR

Køb billet

Operaforedrag: Den Flyvende Hollænder

Wagner - 1843

tors 22 nov 2018 kl. 15:00

Her er muligheden for indføringer i spændende operamesterværker som vil gøre dig i stand til at få væsentlig mere ud af dine operaoplevelser. Operaerne kan opleves i efteråret 2018 i Operabio i Odense og på operaen i Flensburg.

Selvom man ikke skal overvære en opførelse af dem er de i sig selv et berigende bekendtskab. Der vil være fokus på komponisternes forudsætninger, operaernes tilblivelse, opbygning, musikdramatiske virkemidler, tradition hhv. fornyelse, tonesprog herunder brugen af operaorkestret og forholdet mellem teksten, sceneriet og musikken sådan som komponisterne og forfatterne oprindeligt havde tænkt sig det skulle være.

Sammen med en gennemgang af handlingen vil der være ledsagende musikeksempler fra de bedste indspilninger gengivet på et godt klasse A-anlæg og centrale motiver og temaer spillet på klaver.

DenFlyvende Hollænder – Wagner – 1843
Den hollandske fantomkaptajn kan kun hvert 7. år gå i land og der håbe på at blive forløst fra sin forbandelse ved at finde en kvinde som vil ofre sig totalt for ham: at give sin sjæl for at hollænderen kan få fred i sin.

Ifølge Wagner er det et billede på ham selv og derfor skal det lykkes. Men det er meget tæt på at gå galt. Det er den lettest tilgængelige af hans ‘rigtige’ operaer dvs. et værk som har hans markante karakteristika – ledemotiver, et stort selvstændigt orkester, forløsning og mytologi – og som han ikke selv har taget afstand fra. (opføres på operaen i Flensborg d. 23/11)

 

Sted: Tobaksgaarden, Biografen
Underviser: Cand.mag. Bjørn Steding-Jessen
Arr.: Folkeuniversitetet Assens