Café Biograf Spillested

kr. 100 + gebyr

Køb billet

Operafilm og foredrag: Bajadser

tors 5 dec 2019 kl. 14:00

Det 20. århundredes største opera- og operafilminstruktør Franco Zeffirelli døde tidligere på året. I den anledning giver Folkeuniversitetet i Assens en introduktion til hans 4 operafilmmesterværker. Der vil derefter være en fremvisning i biografen af den pågældende opera.

Det er en stærk og i store træk autentisk historie fra Syditalien om to jalousimord blandt skuespillere begået for åbent tæppe. Med kombinationen af det autentiske og effekten i et dobbeltteater får man her den sjældne oplevelse af en glidende overgang mellem fiktion og virkelighed som er speciel virkningsfuld på film. Og gennem Zeffirellis filmatisering er det som at være til stede ved begivenheden i Montalto i Kalabrien d. 15. august 1865. Leoncavallo hævdede at han selv som 8-årig var til stede og han har under alle omstændigheder haft hændelsen tæt inde på livet fordi hans far som dommer skulle dømme morderen.

Den smukke Nedda er gift med skuespiltruppens leder Canio som elsker hende højt. Men hun elsker hverken sin mand eller den anden skuespiller Tonio der også er forelsket i hende, men derimod bonden Silvio som hun af sin mand bliver afsløret sammen med. Og så skal den forsmåede ægtemand efterfølgende spille den forsmåede ægtemand i skuespillet…. Der er mht. ondskab, jalousi og mord klare paralleller til Otello.