Café Biograf Spillested

Kr. 80 + GEBYR

Køb billet

OPERA: MANON

Operaforedrag af Bjørn Steding-Jessen

tors 4 apr 2019 kl. 15:00

I Massenets opera Manon er historien en markant fremstilling af den klassiske konflikt mellem på den ene side et liv med ægte følelser og et rigt indre liv, og på den anden side et overfladisk materielt baseret luksusliv med nydelsessyge.

På Tobaksgaarden varmer vi i samarbejde med Folkeuniversitetet Assens op til visningen af operafilmen Manon i Haarby-bio (d. 22. april) med foredrag om Massenets Manon ved operaeksperten Bjørn Steding-Jessen

Jules Massenets opéra comique Manon blev uropført i Paris i 1884 og er baseret på Antoine François Prévosts roman L’histoire du Chevalier des Grieux et de Manon Lescaut fra 1731. Massenets Manon er i det 20. årh. blevet en yderst populær opera, og er et fremtrædende eksempel på musik og fortælling fra den parisiske Belle Époque.

Handlingen i Massenets Manon udspiller sig i Paris og Louisiana i det 18. århundrede, hvor den adelige des Grieux stikker af med sin elskerinde Manon. Des Grieux har frasagt sig sin arv, og må kaste sig ud i livets skyggesider for at tilfredsstille Manons behov for en pekuniær behagelig tilværelse, der leder begge de elskende til at møde deres skæbne i New Orleans, hvor Manons manglende valg, ud fra ønsket om at få det bedste fra begge verdener, bliver den direkte årsag til hendes fatale deroute.

Manons vaklen er i musikken beskrevet i klangskøn fransk senromantik med detaljerig inderlighed og brillante flotte optrin.

*Tobaksgaarden anbefaler tilmelding før foredraget.

**Operaen vises i Haarby Bio 22. april i en optagelse fra Berlin.

OBS!
Vi afholder tre foredrag om aktuelle operaer der spilles i København, Odense og Haarby.

ARRANGØR
Folkeuniversitetet Assens i samarbejde med Tobaksgaarden.