Café Biograf Spillested

80 / 180 (Partout) + GEBYR

Køb billet

OPERA: Turandot

Operaforedrag med Bjørn Steding-Jessen

tors 31 jan 2019 kl. 15:00

På Det Kgl. Teater opfører man for første gang Puccinis sidste, flotteste og mest ambitiøse værk med dens oprindelige slutning dvs. sådan som Puccini efterlod værket da han døde. Man kan med en vis ret sige at det er en kinesisk opera, men ’made in Italy’.

Teksten, etikken, dramaturgien, forløsningstanken og orkesterbesætningen tager dog udgangspunkt i tre tyske mestre: Schiller, Wagner og Strauss. Det er den store kærlighed der fremtvinger situationen om liv eller død med de tre berømte, indviklede spørgsmål som den frygtløse bejler skal svare rigtigt på for at få den smukke, men følelseskolde prinsesse Turandot. Svarer han forkert bliver han henrettet. Spørgsmålene er kryptisk, elegant og flot formuleret af Schiller, og svarene er en del af den alvorsfulde oprigtighed som Puccini krævede og som netop præger Schillers bearbejdelse af Carlo Gozzis oprindelige eventyr-komedie om Turandot.

Operaen opføres på Operaen i København jan – juni 2019

OBS!
Vi afholder tre foredrag om aktuelle operaer der spilles i København, Odense og Haarby.

RABAT
Ved køb af billet til alle tre foredrag er den samlede pris kr. 200 (partout). Prisen for ét foredrag er 100,- kr. Klik her for enkeltbillet.

ARRANGØR
Folkeuniversitetet Assens i samarbejde med Tobaksgaarden.