Café Biograf Spillested

-

OFF-dag

Vær med på Danmarks oscarkvalificerende kortfilmfestival - nu også i Tobaksgaarden!

tirs 27 aug 2019 kl. 15:00

OFF – Odense International Film Festival og Kulturregion Fyn inviterer publikum i hele landet til at tage en OFF-dag tirsdag den 27. august, når OFF livestreamer forunderlige kortfilm direkte fra salene i Odense ud til lokale biografer på Fyn og i tre af landets største byer; København, Århus og Aalborg.

Med En OFF-Dag bliver det muligt at sidde forskellige steder i landet og opleve de samme film samtidigt, samt følge debatten efter visningen og stille spørgsmål direkte til filmskaberne i Odense.

OFF-dagen starter kl. 15 og slutter kl. 23, og i tidsrummet vises der i alt fire filmpakker fra henholdsvis den internationale hovedkonkurrence, animationskonkurrencen og den danske konkurrence. Efter filmene er der debat, og hvert program varer ca. 2 timer. Du er velkommen til at se én, flere eller alle fire filmprogrammer.

Så tag en OFF-dag og oplev essensen af OFF i din lokale biografsal! Det er GRATIS, og til dig!

OFF er en anerkendt kortfilmfestival, der hvert år i uge 35 forvandler Odense til et filmmekka, når filmskabere fra hele verden gæster den fynske hovedstad i håbet om at vinde festivalens priser – og dermed en chance for at sende sin film videre til det prestigefyldte Oscar-akademi.

 

De fire filmpakker:

 

En OFF-DAG – 6 skarpe film fra hele verden

Tirsdag den 27. august, kl. 15.00-17.05

Hovedkonkurrencen (OFF6). 

32 August (Belgien): Emile, Cecile og Romain står alle overfor store forandringer. Snart banker virkeligheden på, og bare for en enkelt aften prøver de at lukke larmen fra deres egne tanker ude. Men noget har allerede ændret sig.

Son of a dancer (Libanon): Majed opdager først efter hans mors død, at hun var mavedanser. Det, og en hel række andre ting, som han aldrig har vidst om hende. Nu skal Majed til bunds i sin mors hemmelige fortid.

All inclusive (Schweiz): Ah, krydstogtsskibets tryllekreds! Masseunderholdning på turné på verdenshavene. Rigdom og forarmelse, masse og ensomhed, natur og kunstighed, kultur og markedsplads. Gå ombord i et døgnåbent maskineri.

By the end of the week (Colombia): Det er en stor beslutning at gøre en ende på et dødsdømt forhold. Men der er kun én, simpel regel, når man endelig skal have skaffet sin kones elsker af vejen: Sørg for at hyre en lejemorder, der ikke snakker for meget.

Jackrabbit (Australien): I lejligheden bag tankstationen bor Jack og hans far. Der er ikke meget andet at tage sig til i den australske outback, langt fra alting. Så da en italiensk turist stopper for at få fyldt tanken op, er det lidt af en begivenhed.

Child eater (Iran): En forældreløs gadesælger og en pige i køkkenet bag en spillebule er forelskede. Der er få ting så fristende for de berusede kunder i kasinoet som udsigten til at vinde pigen som præmie. Det vil kræve en heltegerning for drengen at få hende i sikkerhed.

 

En OFF-DAG – 8 smukke, finurlige animationer

Tirsdag den 27. august, kl. 17.15-19.05

Animationskonkurrencen (ANI3).

Per tutta la vita (Italien, Frankrig): I forelskelsens rus tumler to gennem kaninhullet; erindringen om kærlighedshistorien er lige så snoet som følelsen. Det hele er et cirkusnummer, der kan skylles væk med tidevandet. 

Duerrenwaid 8 (Germany): To søstre finder minderne, historierne og øjeblikkene fra to generationer frem og remixer dem. Fortiden, nutiden og fremtiden er tegnet op, lag på lag på lag. En anderledes hjemstavnsfortælling.

T.E.U vol. 1 (Danmark): En fragtcontainer er menneskets måleenhed i en containertidsalder. Logistikken er kompleks som en levende organisme. Containerisering former verden, som vi kender den i dag.

Mr. Mare (Ungarn, Frankrig): Røntgenbilledet viser noget stærkt foruroligende. Den underlige svulst på den smukke unge mands brystkasse rummer en miniaturemand, der springer frem og begiver sig ud i verden. Et besynderligt gensidigt afhængighedsforhold er født.

MIMI (Danmark): Mimi har fået sin første bums. En klar, rød plet midt i ansigtet, og den er ikke til at skjule. Snart ser hun rødt allevegne.

Supersad(opus)_01 (USA): Med digitalt parallelle, forskudte og lagdelte visuelle fortællinger udforskes VR-æstetikkens muligheder med brug af gammel og ny teknologi og et nik til verdenshistoriens første abstrakte filmværk, animationen Opus 1 fra 1921.

Selfies (Schweiz): Et selfieræs verden rundt. Et festfyrværkeri af mennesker, der knipser et billede. Smil til kameraet.

Serph-sparkle (Japan): Rytmen får mønstre til at danse. Geometri i et virvar af knækkede koder. De trækker sig sammen og forvandles uendeligt til lyden af en musikalsk puls.

 

En OFF-DAG – 5 danske kortfilm med noget på hjerte

Tirsdag den 27. august, kl. 19.15-21.05

Den Danske Konkurrence (DK1).

Knæler: Da Helle Pii og hendes knæler flytter ind i Mollys delelejlighed, tegner alt godt. Det nye bofællesskab skal dog vise sig at blive begge pigers værste mareridt. Gennem papirstynde vægge hører Helle Pii, at Molly siger noget, hun ikke skulle have gjort – og det ændrer alt for evigt.

Hvis der var krig i norden: Hvad hvis Danmark var under højreekstremistisk styre? Hvad nu, hvis det styre erklærede krig mod resten af Skandinavien? Hvad hvis du boede i en teltlejr i Egypten? Hvem ville du så være?

 Bror: Katrine har ikke set sin bror, siden de var helt små. Det er svært ikke at vente sig for meget, da de endelig skal mødes igen. Den aften og nat, de tilbringer sammen, skal lukke årenes afstand.

Deepness of the fry: Hvad gør os specielle? Hvordan skiller vi os ud? Hvad gør os unikke? Intet. Og alligevel kan vi ikke lade være med at stille os selv de spørgsmål igen og igen. En eksistentiel krise i filmisk form.

 Lila: Lillian har fået terminal kræft, og hun er vred. Men livet udenfor bliver ved med at trænge sig på og forstyrre hende. En dag står hun overfor en mand, som vil lære hende at danse. Kræften vokser, men det gør hendes livslyst også.

 

En OFF-DAG – 5 stærke, danske film

Tirsdag den 27. august, kl. 21.15-23.05

Den Danske Konkurrence (OFF5). 

Castingen af en uskyldig kvinde: Sara forbereder sig til sin næste audition. På dagen er der brug for mere end talent hos skuespilleren for at komme igennem. Det kræver også vilje og mod.

Distant Love: Når man sender et luftkys fra Thailand til Aarhus, når det ikke altid frem. Langdistanceforhold er en balanceøvelse og en tålmodighedsprøvelse. Fem par gør deres bedste for at holde kærligheden i live trods det, der adskiller dem.

Sigøjnerjagt: Den svenske og danske afdeling af et internationalt selskab holder et vigtigt frokostmøde på et stilfuldt hotel ved stranden. Det underholdningsindslag, Karsten har planlagt, er nødt til at være en succes – ellers kan han miste sit job.

Todorov på tærsklen: ’Sødt er det vand, der myldrer i granerne…’ Skoven står uberørt, gå ind på eget ansvar og kun varsomt. Menneskeskabt kemi møder naturen. 

Partisan: Soufian er tidligere verdensmester i thaiboksning og har opnået en vis respekt på gaden. Men siden sin fars død er hans professionelle karriere gået helt i stå. Tiderne skifter; nu er der nyt blod på gaden, og Soufians navn kan for alvor blive glemt.