Café Biograf Spillested
Artist Talk

Kr. 100 / 70 + GEBYR

Køb billet

LARS TRIER & TROELS TRIER

ARTIST TALK

tors 15 apr 2021 kl. 19:00

I forbindelse med den aktuelle udstilling 2 x TRIER afholder Tobaksgaarden torsdag den 15. april 2021 kl. 19, Artist Talk med brødrene Lars og Troels Trier. Her vil de fortælle om deres livslange arbejde med billedkunst, musik, entertainment, politik, Røde Mor – og ikke mindst, en fortælling om familien Trier, der har dybe rødder i dansk kunst og kulturliv.

Lars og Troels Triers oldefar Ernst Trier, som byggede Vallekilde højskole blev gift med Julie Marstrand. Hun var kusine til guldaldermaleren Wilhelm Marstrand, og hun og Ernst fik to børn sammen, som begge blev kunstnere. Siden har et påfaldende stort antal af familiens medlemmer været tilbøjelige til at vælge kunsten som levevej, så det ser ud til, at Julie Marstrand er kommet med nogle kraftige kunstneriske gener, som stadig gør sig gældende i familien hele fire generationer senere. DR lavede i 2018 portrætserien ”Kulturdynastier” om fire kendte danske kulturfamilier, og det aftryk de har sat på Danmark igennem generationer. Se udsendelse om familien Trier her.

Begge brødre kan med deres imponerende CV, indeholdende titler som bl.a. entertainer, musiker og kunstner, betegnes som multikunstnere. Lars er uddannet klassisk guitarist på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og er kendt som en virtuos klassisk guitarist der, når han ikke spiller koncerter eller indspiller musik, også udtrykker sig som kunstmaler. Allerede i gymnasietiden debuterede Lars med børnebilledbogen Løven Leopold. I de senere år har han udstillet flittigt med naivistiske, fabulerende malerier, ofte i gruppen Malende Musikere.

Troels er musiker, kunstmaler og entertainer. Derudover kan han kalde sig skuespiller og revyforfatter. Pt. er han aktuel med turneen Fra Røde Mor til Grøn Far, hvor han i selskab med et keyboard fortæller historier fra hans karriere. Derudover har han de seneste år fordybet sig mere i kunstverdenen, hvor særligt tegneserieuniverset fylder meget. Tegneseriernes fantastiske og mytologiske univers tjener som inspiration til hans univers, hvor groteske og humoristiske figurer befolker Troels´ opdelte lærreder og kalder på en fortolkning. Hans teknik bunder i tegneseriernes teknik med opdeling af billedet i felter og kraftige konturer, som afgrænser ubrudte, ensfarvede billedflader, til lærredet.

Sammen har Lars og Troels været en del af kunstnerkollektivet Røde Mor, som de var med til at grundlægge. Røde Mor var særligt populær i 1970érne og startede som et billedkunstnerkollektiv men blev senere en rockgruppe med en politisk orientering. Her kunne man finde dem som soundtrack til mange politiske oprør.

Udstillingen 2 x TRIER kan opleves i Tobaksgaarden 13. marts til 2. maj 2021, torsdag-fredag kl. 13-17, lørdag kl. 11-15 og søndag kl. 14-17.