Café Biograf Spillested

GRATIS ENTRE

-

KUNSTUDSTILLING: ISLAND

PETER TYBJERG - MERETHE BLOCH - UFFE JOHANSEN

lør 13 jul 2019 kl. 13:00

Peter Tybjerg og Merethe Bloch udstiller studio-keramiske værker, der kompletteres af Uffe Johansens fotografier, under den samlende titel ISLAND, i Dankvart Dreyer salen på Tobaksgaarden.

Udstillingen Island kredser om den særlige æstetik, der forefindes i den kontrastfulde islandske natur, hvor det voldsomme og kraftige mødes med det sarte og æteriske. Kunstnerne bag udstillingen er alle tre bosiddende i Assens, og har hver især arbejdet med på forskelligvis at indfange dele af den islandske natur i deres respektive værker.

Island
Island har været en væsentlig påvirkningskilde for flere af islandsfødte Peter Tybjergs studio-keramiske værker, hvor en del af værkerne har hentet formmæssig inspiration fra islandske geologiske fænomener, bl.a. dannelsen af basalt-formationer ved islandske vandfald. Ligeledes er det islandske også repræsenteret i materialevalget, hvor Tybjerg har arbejdet med islandske magma-bjergarter som en del af ler- og glasurblandinger. 

Island giver ligeledes genklang i Merethe Blochs keramik; specielt i arbejdet med farvevalg, glasur og ornamentik, hvor der arbejdes med kontrastfulde glasurer og udsmykninger, der gengiver naturfænomener som eksempelvis fugletræk. 

Keramikkens islandske inspirationskilde fremvises i sin rå form af Uffe Johansens fotografier, der viser et kontrastfuldt udsnit af den islandske natur, hvor klipper, vand, blæst og kulde går i voldsom dialog.

Åbningstider
13. juli – 25. august
Dankvart Dreyer salen på Tobaksgaarden, Assens

Torsdage & fredage: kl. 13-17
Lørdage: kl. 11-15
Søndage kl. 14-17

Gratis entré.