Café Biograf Spillested
Fernisering

GRATIS

-

GERT RUNE SUNDIEN

MAND-HUS-BIL

lør 12 dec 2020 kl. 14:00

Gennem et halvt århundrede har den fynske billedkunstner Gert Rune Sundien bidraget til den danske og internationale kunstscene med sin ekspressionistiske og kritiske portrættering af det moderne menneskes vilkår og fremmedgjorthed i en eskalerende og automanisk verden. Særligt hans tre signaturmotiver mand, hus, bil har været omdrejningspunktet for hans karriere og disse kan nu opleves på Tobaksgaarden.

 

Gert Rune Sundiens tre signaturmotiver mand, hus, bil agerer hovedpersoner i den nye retrospektive udstilling, som behandler samme tema: MAND – HUS – BIL. Udstillingen omfatter malerier, tegninger, grafik og skulpturer. Fælles for motiverne er deres samfundskritiske budskab, der bliver fremført med en stærk kolorit samt et humoristisk glimt i øjet. Tilsammen er motiverne en del af Sundiens begreb Automania, der skildrer forskellige bysituationer

 

Sundiens værker er både eksplosive og ærlige og de viser tydeligt, hvor han mestrer en bred vifte af kunstneriske discipliner. Udstillingen viser Sundiens alsidige virke og efterlader publikum med indtrykket af en kunstner og et menneske, der insisterede på den kreative samfundskritiks nødvendighed og hvordan denne alvor sagtens kunne formidles gennem farverige eksperimenter, legesyge og grænsebrud. I Sundiens hænder var behandlingen af samfundsforhold altid seriøs, men aldrig kedelig.

 

Som noget helt særligt har Sundiens søn Carl, der går på MGK Koldings elektroniske musik linje, skabt en lydkulisse, som understøtter de forskellige bysituationer i Sundiens værker. Således vil publikum få en oplevelse af både visuel og auditiv karakter.

-Jeg er en elektronisk musiker som har fokus på det ambiente og eksperimenterende univers. Med en baggrund i hiphop og rock og en kærlighed til lydeksperimenter, skaber jeg mine værker ud fra sample-manipulation og lydflader. I min produktion har jeg udgangspunkt i optagelser og samples og med dem former jeg lydbilleder og beats. Denne gang har jeg taget fat i field recording og optaget lyden af byen. Med en håndholdt optager har jeg forsøgt at fange et øjeblik af larmen fra manden-huset-bilen, som ses i min fars billeder, udtaler Carl Sundien.

 

Kort om Gert Rune Sundien

Gert Rune Sundien er uddannet på Det fynske Kunstakademi i 1969-1974 og senere samme år fik han sin debut på Kunstnernes Påskeudstilling. Allerede som barn havde han interesse for at tegne og insisterede på at tegne med kridt på vejen og mente, at bilerne kunne køre udenom. Måske var det startskuddet til Automania?

Sundien var en del af det odenseanske kunstmiljø, som blomstrede op gennem 70érne og 80érne. Han har været en aktiv del af adskillige kunstnergrupper og – fællesskaber som RAV og Fyns Grafiske Værksted.