Café Biograf Spillested

GRATIS

-

Erling Tingkær

Maleriske indtryk fra Mexico omsat til kunst

fre 2 nov 2018 kl. 13:00

Kunstnerparret Erling Tingkær og Helle Vinter viser nyere værker på Tobaksgården i Assens. Impresiones de Oaxaca er titlen på udstillingen, med fernisering fredag den 2. november kl. 16, som omfatter skulpturer, malerier, collage og mobile af de to kunstnere inspireret af flere ophold i Mexico.

Udstillingen bygger på indtryk og inspiration fra byen og omegnen af Oaxaca i Mexico, hvor kunstnerparret har boet og arbejdet flere gange, sidst i vinteren 2018 godt hjulpet på vej af et rejselegat fra Assens Kunstråd til Erling Tingkær.

Nogle værker er udført under opholdet, andre er inspireret af de aflejrede indtryk samt værker, som er indirekte beslægtede. I tilslutning vises en række fotos taget under opholdet, som dokumenterer området omkring Oaxaca.

– Oaxaca oser af historie. Tæt på byen ligger Monte Alban med levn fra den zapotekiske kultur – pyramider og bygningsrester, der vidner om en storslået civilisation. Oaxaca selv er præget af de mange smukke bygninger fra den spanske kolonitid, og i dag summer byen af liv og kreativitet, oplyser kunstneren.

Udstillingens midtpunkt består af 3 mobiler, heraf 2 udført som ruminstallationer. Desuden vises tegninger, collager og malerier samt skulpturer i stentøj, blandform og bronze. De to kunstnere arbejder i meget forskellige udtryksformer, men mobilerne har de skabt i tæt samarbejde. Mobilerne er bygget op af kulfiberstænger og tilføjet flettede trækonstruktioner, effekter hentet fra markedspladsen samt andre elementer.

Som et led i rejselegatet har Erling Tingkær etableret kontakt med kunstcentret CASA, som ligger i en nedlagt tekstilfabrik 20 km nord for byen. Samarbejdet vil i de kommende år muliggøre udveksling af mexicanske og danske kunstnere via AIR Fyn, et nyetableret netværk af residencies på Fyn med deltagelse af bl. a. Assens Kunstråd og Gæsteatelier Hollufgård.

Udstillingen har åbent torsdag til søndag kl. 13-17.

 

Om kunstnerne: 

Erling Tingkær er skulptør og maler. Han har blandt andet stået for udsmykningen af Børnehuset i Bogense og har modtaget Odense bys arkitekturhæderspris sammen med Land+ for udformning af “Plads de Labri” i området omkring Godthåbsgade. Erling Tingkær arbejder i et figurativt stramt formsprog, og hans fantasifulde og ofte utraditionelle måde at gribe opgaverne an tilføjer altid noget nyt til det miljø, de er placeret i. Foretrukne materialer er bronze, tegl, stentøj og fiberbeton, et materiale han i særlig grad har  forstået at arbejde med.

Læs mere her: http://www.erlingtingkaer.dk

Helle Vinter er uddannet på Kolding Kunsthåndværkerskole og Grafisk Skole. Hun har siden 1981 udstillet på gallerier og museer over hele landet. Blandt andet på Frederikshavns Kunstmuseum og Galleri V58 i Aarhus. Hun har blandt andet lavet udsmykninger til de 6 fiskeriinspektorater og Aarhus Kommunehospital.

Læs mere her: www.bkf.dk/helle-vinter

Video af mobile: