Café Biograf Spillested

Kr. 40 + GEBYR / Gratis (ÅRSKORT)

Køb billet

Cindy Lynn Brown & Return of Peace and Pleasure

NÆRMEST VÆK

søn 22 apr 2018 kl. 19:00

Afslutning på udstillingen NÆRMEST VÆK med forfatteren Cindy Lynn Brown og den dynamiske duo Return of Peace and Pleasure.

Cindy Lynn Brown (født 1973 i Aarhus) er en dansk/amerikansk digter. Hun er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og skrivekunst. Under sin studietid var hun Erasmusudvekslingsstuderende i Nancy, Frankrig, hvor hun fandt stor kærlighed til land og sprog. Dette førte hende til 1 års arbejde på et forlag i Paris, og siden til i Frankrig at afslutte sit speciale “Virkelighedsopløsning som tendens i kontemporær fransk litteratur” (2003).

Når hun ikke skriver, oversætter hun, og underviser i engelsk og skrivekunst. 2006 debuterede hun i Hvedekorn med enkeltdigte, og debutbogen “korrektur” kom 2009 på forlaget Spring. Hun skriver overvejende digte, men 2013 kom den første roman, “Mute”, et litterært samarbejde med Anders Vægter Nielsen.

Lyrikforeningen Fynsværk, som Cindy Lynn Brown er med i, undfangede festivalen Odense Lyrik i 2007, og hun har siden 2008 været hovedarrangør. Festivalen, der varer fra 3 dage til en uge, har gennem alle årene præsenteret over 100 danske og internationale digtere og forfattere. 2016 blev hun inviteret til Stratford upon Avon, Shakespeares fødeby, som poet-in-residence. “Prisen” for det månedlange ophold var at skulle skrive en serie digte om Hamlet og undervise skolebørn i digtning.

I 2013 modtog hun Landbrugets Kulturfonds poesipris på 15.000 kr. Hendes digte er oversat til kroatisk, koreansk, engelsk, fransk, italiensk, bengali, kinesisk, tyrkisk, nepalesisk, ukrainsk og slovensk, og hun har optrådt ved litteraturfestivaler i mange lande verden over.

Siden 2008 har Cindy Lynn Brown bestredet forskellige poster i Dansk Forfatterforening, herunder i Lyrikergruppen og Internationalt Udvalg.

 

OM UDSTILLINGEN
Udstillingens koncept eller grundtanke er at bevidne og mindes det som stadig kun lige er.
Værkerne viser det næsten forsvundne – ikke som glorificering af den nære fortid, snarere som et spørgsmål til nutiden: Hvad har vi gjort, som vi kan fortsætte med? Hvad vil vi, og hvad vil vi ikke? Hvad gør vi så, og hvad får vi ikke gjort?
Set på den måde er udstillingen en stor mindestue over det vi gør og lige har gjort – ikke som svar på det stillede spørgsmål, men måske fordi, vi ikke fik stillet de rigtige spørgsmål.
Udstillingen bygges op om værker og installationer af Holger Klintholm – både eksisterende værker og værker fremstillet specielt til lejligheden.
Installationerne og værkerne står ikke alene, men kommenteres og udfordres af en række gæstekunstnere, der bearbejder, puffer til, modererer og kontekstualiserer hele udstillingens idé.

VENNER

Morten Krogsgaard, Henrik Noer, Eline Blunert, Mette Melander, Claes Otto Jennow, Lars Mikkes, Jesper (Jesus) Juhl, Sanne Larsen, Christian Nørgaard