Café Biograf Spillested
Fernisering

GRATIS'

-

LENE STEVNS JENSEN

BRED VINGERNE UD

lør 8 maj 2021 kl. 14:00

Fuglekvinden er symbol på kvinden, der tør brede vingerne ud og prøve om de kan bære, selv om hun risikerer at falde ned og brække vingerne og slå sig.

Højt at flyve, dybt at falde siger man, men hvorfor skulle man falde?

Fuglekvinden findes i mange udgaver og flere stadier:
Hun findes som kvinden med drømmende, kvinden med de begyndende vinger, og hende med vingerne holdt tæt ind til kroppen, lige inden de bredes ud.

Endelig er der fuglekvinden med næb og udbredte vinger, hende som tør.

Gennem tiden har der været eksempler på mange andre væsner, som har vinger. Der er de gamle babyloniske og assyriske keruber, en slags sfinxer med menneskehoved, dyrekrop og vinger, og tænk på Hermes, Nike og Eros fra den Græske mytologi. Ikaros brændte vingerne, men andre fløj ud og nåede deres mål. Fuglen Føniks som oprindelig er et fabeldyr fra den persiske mytologi, brændte op i sin egen rede, for senere at genopstå af asken og flyve højt op i himlen, et symbol på genfødsel og udødelighed.

Forvandlingen fra kvinde til fuglekvinde er en udvikling som langsomt og usynligt kan tage form.

Lene Stevns Jensen har modtaget et arbejdslegat på kr. 10.000 fra billedhuggeren Gerhard Hennings Legat til denne udstilling.

Kort om Lene Stevns Jensen

Billedhuggeren Lene Stevns Jensen er uddannet fra Danmarks Designskole og har gennem mange år arbejdet som kunstner. Hun ejer galleriet Galleri Unicorn, hvor man kan se hendes værker i bronze, stentøj, narhval-hvalros- og mammuttand.

Lene har udstillet i både ind- og udland og særligt hendes rejser til Grønland, Kina, Alaska, Canada, Syrien og Svalbard har været til stor inspiration i hendes arbejde.

Lene er medlem af Billedkunstnernes Forbund, Kvindelige Kunstners Samfund, Dansk Billedhuggersamfund, Vestsjællands Arbejdende Kunstværksteder og Foreningen Dyreliv.