Café Biograf Spillested

Kr. 50 / GRATIS (ÅRSKORT/KUNSTKLUB)

Køb billet

Artist Talk med Steffan Herrik

Kom med ind i Steffan Herriks forunderlige univers

tors 12 nov 2020 kl. 19:00

Der er fødselsdagsstemning i Tobaksgaardens udstillingssal. Steffan Herrik fejrer nemlig sin 70-års fødselsdag med en stor udstilling. I den forbindelse holder Tobaksgaarden Artist Talk, hvor publikum kan komme helt tæt på Herriks arbejde i et forunderligt univers.

I foråret fyldte billedkunstneren Steffan Herrik 70 år og det fejres nu med en stor udstilling bestående af intet mindre end 70 nøje udvalgte værker. Steffan Herrik har viet sit liv til kunstens forunderlige verden og med 50 års tro tjeneste, har han og hans Gumozoer efterhånden en lang historie bag sig.

Denne aften kan du nu komme helt tæt på, når Tobaksgaarden inviterer til Artist Talk 12. november. Temaet for aftenen er billeder og fortællinger fra Stefan Herriks indre univers og der venter publikum en aften fyldt med myter, fabler og forunderlige fortællinger om verden set med mine øjne og bearbejdet i Steffans krøllede hjerne.
Steffan Herriks værker spænder fra miniature til gigantiske landartprojekter, mest kendt er han dog for sine fuglelignende Gumozoer, der til trods for deres referencer til fugle og deres primitive udseende også besidder menneskelige træk. Gumozoernes udtryk spænder fra det uskyldige og legende til det dunkle og djævelske og netop denne dobbelthed er det, som gør skulpturerne umiddelbart dragende, fordi de taler til en fundamental dualitet i mennesket selv. Skulpturenes unikke udtryk skyldes ikke kun deres udseende men også de materialer, de er lavet af.

-Træ, jern, gips, beg, tjære, tekstil og sågar ild er blandt mine foretrukne materialer.

Når Herrik bevæger sig ind i sit værksted, er det altid med stor respekt for både værk og materiale. Derudover det altid med spændingen om, hvilken rejse hans værker drager ham ud på.

– Mine figurer kan være voldsomt larmende, lidt for muntre og af og til decideret aggressive. Engle med horn, djævle med vinger og stirrende blikke, invalide veterangumozoer og poetisk drømmende mundrugere befolker mit univers. For at skabe mine værker må jeg se, huske og glemme, før jeg kan gå i gang med selve arbejdet. Nogle gange vil figurerne selv – og jeg er kun en ydmyg håndværker og fødselshjælper, siger Steffan Herrik.

Glæd dig til en spændende aften i kunstens forunderlige verden og Steffan Herriks kultiske og mytiske fantasi. Aftenen byder på oplæg af Herrik, hvor publikum naturligvis velkommen til at stille spørgsmål undervejs.

* * * * *

Tid & Sted: Tobaksgaarden fredag 12. november kl. 19:00
Billetter: Kr. 50 + Gebyr/Gratis (Årskort/Kunstklub)

* * * * *

Vi følger myndighedernes anvisninger for at skabe trygge oplevelser, og derfor sælges kun et begrænset antal billetter.