Café Biograf Spillested

GRATIS

-

ANNE BJØRN – Fernisering

TRÅD & TRYK

lør 18 jan 2020 kl. 13:00

Ny udstilling med Anne Bjørn åbner lørdag den 18. januar 2020. Udstillingen viser nogle af de sidste års store tekstile værker.

Værkerne er bygget op af åbne vævede lag i papir og lag af mønstre i laserskåret hørlærred. Der er “tegnet” med tråden.

Gobelinerne får medspil af grafiske tryk og billeder i mixed media med temaer som rejsebreve, shelter og wood.

I sin kunstneriske praksis er Anne Bjørn optaget af det enkle og stramme udtryk med poetisk kraft – i at skabe rum og stemninger. Hun inddrager de fysiske og mentale omgivelser, ofte udmøntet i et let organisk, transparent og skrøbeligt udtryk.

I mange af hendes åbne vævninger arbejdes der bevidst med en lysvirkning, som omdanner tekstilet fra sikkert håndværk til flertydigt rum. Ved at lade tæpperne kaste skygge, ved at fordoble, spejle, forvrænge og gentage arbejdet, er der mere tale om en egentlig fremkaldelse af tekstilet og de mange synsmåder, et billede indeholder, end en traditionel, kunstnerisk praksis. Den tekstile skygge kommer til syne på væggen som et ekko, et fundament – vævningen, noget af det mest håndgribelig eller stoflige og sanselige, udmønter sig her fotografisk. Trådens muligheder undersøges i sin rene form – der tegnes med tråden.

Anne Bjørn arbejder også i andre medier. Gerne i mixed media – ofte ud fra sine fotos, som hun bearbejder, tegner, maler og trykker på. Billeder og tegninger af tekstiler kan indgå i værkerne på linje med mønstre og symboler.

Temaerne overføres også til stedsspecifikke land art projekter.

Der er gratis entre og alle er velkomne!

Udstillingen har herefter åbent frem til søndag den 1. mats, torsdag-fredag kl. 13-17, lørdag kl. 11-15 og søndag kl. 14-17.