Café Biograf Spillested

GRATIS ADGANG

-

Af Sporet

Peder Fredskild (Foto) & Dan Boje (Skulpturer)

tors 4 okt 2018 kl. 16:00

I oktober måned udstiller fotograf Peder Fredskild sine fantastiske fotos sammen med unikke skulpturer af Dan Boje.

De to udstillere udforsker begge det kunstneriske potentiale, der findes i hændelser og effekter, som tilfældigt viser sig inden for de rammer, som kunstnerne har fastlagt for deres projekter. De har ladet tilfældet råde, men har fastholdt deres koncepter, så der er kommet interessante helheder ud af de kunstneriske arbejder.

Peder Fredskild har stillet sig selv spørgsmålet, om man kan lave billeder, hvor der nærmest ingenting sker. Han satte sanserne og nysgerrigheden på prøve, og gik med sit kamera ad den nedlagte jernbane fra Tommerup til Assens. I små etaper med tid til at se op opleve om der er noget at komme efter. Det blev til udstillingen ”AF SPORET”, der omfatter ca. 50 fotografier.

– Vandringen, rytmen og eftertænksomheden blev som en vandring gennem livet. Ligesom i virkeligheden kom indtrykkene uden struktur, men lidt efter lidt viste der sig associationer til tilværelsens sving med op- og nedture: forventning – melankoli – optimisme – faste normer – leg – alvor – almindelighed – endeligt, fortæller fotografen.

Dan Boje udstiller sine unikke skulpturer af drivtømmer og andre finurligheder fundet rundt omkring på strande og i rodekasser. Drivtømmer er skabt som unika. Det skal dog findes og bearbejdes. Det er Dan Boje’s måde at skabe forundring, nysgerrighed og spørgsmål.

– Det er sundt at stille sig spørgende overfor livet og de indtryk man møder. Ligesom den gamle bog om Spørge Jørgen fra 1944. Den har været en af mine yndlingsbøger siden min barndom. SpørgeJørgen minder os om, at vores nysgerrighed – selv når den er mest irriterende – er den lille motor, der får verden til at dreje rundt, fortæller kunstneren!

– Der er masser af spørgsmål. Men ikke altid svar. Sådan er verden – og livet. Og sådan er min kunst. Se selv og spørg løs, afrunder Dan Boje.

Der er fernisering på udstillingen torsdag den 4. oktober kl. 16 hvor alle er velkomne – Tobaksgaarden byder på et glas.

Udstillingen er herefter åben alle hverdag dage kl. 11.00 – 17.00.

I dagene torsdag – søndag er udstillingen bemandet med Tobaksgaardens frivillige kustoder kl. 13.00 – 17.00.

I løbet af udstillingsperioden vil kunstnerne også kunne træffes på udstillingen.

 

MØD KUNSTNEREN
I løbet af udstillingsperioden vil kunstnerne være til stede for at møde og tale med gæsterne på følgende tider i udstillingeperioden:

Lørdag den 6. oktober kl. 13.00-17.00: Dan Boje
Torsdag den 11. oktober kl. 15.00-17.00: Dan og Peder
Fredag den 19. oktober kl. 15.00-17.00: Peder Fredskild
Søndag den 28. oktober kl. 13.00-17.00: Peder Fredskild

Endelig vil der blive afholdt ARTIST TALK onsdag den 24. oktober kl. 19.00.

 

BIOGRAFI

Peder Fredskild er født i 1941. Han er autodidakt fotograf, og har fotograferet det meste af livet. De seneste 10 år har kunstfotografi været hans hovedbeskæftigelse. Han er aktiv som udstiller, og hans billeder har været vist mange steder i Danmark samt i Tyskland og Sverige. I 2015 blev hans fotografier antaget på Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup. Peder Fredskild er bosat i Tommerup Stationsby.

Dan Boje er født i 1967. Han er uddannet grafiker. Men er autodidakt kunstner, og har arbejdet med kunst i mange år. Han har udstillet fra Skagen i nord til Langeland i syd. Desuden er hans værker flere gange blevet antaget til forskellige censurerede udstillinger. Dan Boje har værksted og atelier i Sø Søby mellem Assens og Glamsbjerg, samt i et lille baggårdsmiljø på Vesterbro 13 i Odense.