Café Biograf Spillested

Gratis adgang

-

2 x TRIER

BRØDRENE TRIER INDTAGER TOBAKSGAARDEN

lør 13 mar 2021 kl. 13:00

Det en bliver en verden fyldt med fantasi, humor og finurlighed når Tobaksgaarden lørdag 14. marts slår dørene op for udstillingen 2 x TRIER med brødrene Lars og Troels Trier.

Lars og Troels Triers malerier er på mange måder lige så sprudlende som deres personligheder, hvilket ikke siger så lidt om de to mænd der b.la. er kendt for både deres musikalske og kunstneriske talenter. I januar måned rundede Troels 80 år – men det er ikke noget der bekymrer ham, for han har planlagt at falde død om på scenen ”for det har jeg sgu aldrig prøvet før” – udtalte han lige op til fødselsdagen.

Begge brødre kan med deres imponerende CV, indeholdende titler som bl.a. entertainer, musiker og kunstner, betegnes som multikunstnere. Lars er uddannet klassisk guitarist på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og er kendt som en virtuos klassisk guitarist der, når han ikke spiller koncerter eller indspiller musik, også udtrykker sig som kunstmaler med associationer til tegneserieverdenen. Allerede i gymnasietiden debuterede Lars med børnebilledbogen Løven Leopold. I de senere år har han udstillet flittigt med naivistiske, fabulerende malerier, ofte i gruppen Malende Musikere.

Troels er musiker, kunstmaler og entertainer. Derudover kan han kalde sig skuespiller og revyforfatter. Pt. er han aktuel med turneen Fra Røde Mor til Grøn Far, hvor han i selskab med et keyboard fortæller historier fra hans karriere. Derudover har han de seneste år fordybet sig mere i kunstverdenen, hvor særligt tegneserieuniverset fylder meget Jeg lader intuitionen og underbevidsthed – the stream of conscious – styre slagets gang. Tegneseriernes fantastiske og mytologiske univers tjener som inspiration til hans univers, hvor groteske og humoristiske figurer befolker Troels´ opdelte lærreder og kalder på en fortolkning. Hans teknik bunder i tegneseriernes teknik med opdeling af billedet i felter og kraftige konturer, som afgrænser ubrudte, ensfarvede billedflader, til lærredet. 

Sammen har Lars og Troels været en del af kunstnerkollektivet Røde Mor, som de var med til at grundlægge. Røde Mor var særligt populær i 1970érne og startede som et billedkunstnerkollektiv men blev senere en rockgruppe med en politisk orientering. Her kunne man finde dem som soundtrack til mange politiske oprør.

Lørdag d. 14. marts afholdes der fernisering på 2 x TRIER, hvor et udvalg af brødrenes fantasifulde, finurlige og humoristiske malerier udstilles. Der er lagt op til en festdag – og mon ikke der også falder lidt musik af?

Udstillingen kan herefter opleves til og med søndag 3. maj, torsdag-fredag kl. 13-17, lørdag kl. 11-15 og søndag kl. 14-17.